Grekisk mat och vin

En av de viktigaste skönheter i världen är hur olika vi är varandra. Vi har alla vår egen nationalitet, språk, kulturarv och livsmedel musik och seder som är omedelbart igenkännlig. Inom , mat och vin är en mycket älskad del av livet som härrör från antiken och familje tullen. Men i början, maten var inte helt enkelt haft för att överleva och tillfredsställa oss. Under antikens Grekland, var maten ofta offras till gudarna innan konsumeras och vid andra tillfällen, var vissa livsmedel även skytt om man trodde att gudarna inte gillar dem. Numera många av oss är medvetna om de olika traditionella livsmedel som åtnjuts av grekerna på grund av turism och trender i eklektisk livsmedel. Men om du är intresserad av att lära mer om vilka typer av vin och åtnjuts av grekerna, nedan är en lista över några av de läckerheter som du kan hoppas på att hitta.

En stor majoritet av grekiska livsmedel införliva viktiga ingredienser såsom olivolja, kött såsom lamm och grönsaker. Men är grekiska köket känd för att vara flavorsome och fräsch, som omfattar ett brett spektrum av kryddor, kött och grönsaker. I likhet med en del andra kulturer, grekerna trodde att mat kan hjälpa vissa vanliga sjukdomar, såsom Avgolemono som är en soppa gjord av hönsbuljong, citronsaft ägg och ris. Detta är ett vanligt livsmedel haft inom Grekland när återhämta sig från vanliga förkylningar eller när man försöker att avvärja sjukdom. Desserter är en populär kurs med många i Grekland och Loukoumades är en huvudingrediens i många godis rätter. Loukoumades är en typ av grekisk bakverk som är tillverkad av en blandning av jäst, socker, ägg, mjöl och muskot och är ofta garnerad med honung, socker och kanel. Filodeg är också populärt att använda den ökända Baklava dessert som är hemma i Grekland.

En av Greklands mest populära och välkända rätter är Moussaka. Moussaka liknar en gryta och kombinerar aubergine, potatis, rött vin och lök även om det är inte ovanligt att någon form av kött som skall användas i receptet också. Kött inkorporeras i många huvud grekiska rätter och rätter som Souvlaki, som liknar en skewered kebab, gynnas av många grekiska turister. Grönsaker är också grundligt älskad av grekerna och så massor av färska, säsongens grönsaker införlivas i måltiderna så ofta som möjligt, antingen som en sida skålen eller som en del av den viktigaste måltiden. Grekiska sallader, eller Horiatiki, är också populär som en sida skålen med de flesta huvudmåltider. Typiskt, vi förknippar sallader att inkludera någon form av sallad med en mängd av sallad grönsaker och dressing. Grekisk sallad är annorlunda eftersom det är i första hand består av grönsaker som tomat, gurka, lök, fetaost och olivolja och krydda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *