Pissouri Destinationsguide

Pissouri ligger i sydvästra delen av Cypern, bara ett par miles från Limassol och cirka 20 miles från Paphos. Om du letar efter en lugn avkopplande semester till Cypern sedan du behöver titta längre än Pissouri. En semester här kombinerar den avslappnade pittoresk kulle by med den lugna semesterorten Pissouri Beach.

Den vackra lilla byn ligger på en söderläge bergsryggen med fantastisk utsikt över kusten och Troodosbergen. Denna traditionella cypriotiska byn har ett torg, traditionella stenhus och en ortodox kyrka. Lokalbefolkningen är välkomnande och vänliga och njuta av en långsamma takten i livet. Byn torget är alltid dekorerad med ljusa blommor och är en idealisk plats att tillbringa en trevlig kväll som ofta innehåller några cypriotiska underhållning. Tillbringa en perfekt kväll på en av de familjeägda tavernor som tjänar välsmakande färsk fisk och lokala viner. Bortsett från familjeägda tavernor Pissouri har många pizzerior och restauranger som serverar internationell mat. Byn har också en amfiteater som är värd musikevenemang, teaterpjäser och opera under sommarmånaderna.

Pissouri Beach ligger i en oförstörd bukt med vattnet tavernor och en fiske brygga. Viken anses vara en av de vackraste stränderna på Cypern. Stretching för två kilometer, är denna idylliska stranden skyddad av vita klippor Cape Aspro och har tilldelats det europeiska Blå Flagg. De rena sand och säker kristallklara vattnet är perfekt för familjer, det finns alltid badvakter i tjänst runt viken. Andra tysta mindre stränder finns runt den lokala synen av Afrodites klippa. Vatten och väderförhållanden i Pissouri Bay är perfekt för vattensporter med en dykskola arbetar i viken under sommarmånaderna. Andra vattensporter som snorkling, surfing, vindsurfing, paragliding, vattenskidor och segling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *